Afbeelding

Gemeente geeft uitleg over punaises

Actueel 95 keer gelezen

Pijnacker - Vorige week ontstond enige commotie na de plaatsing van een aantal zogenoemde punaises op de Thorbeckelaan in Pijnacker Noord. Inmiddels zijn twee obstakels weer weggehaald.

Onze redactie heeft de gemeente om opheldering gevraagd. Wat is het doel van wat in de volksmond de "Pijnackerse Tieten" is gaan heten? Waarom en door wie zijn deze maatregelen eigenlijk geëist? Woordvoerster Maaike Volker van de gemeente Pijnacker-Nootdorp geeft uitleg:

“De zogeheten punaises zijn geplaatst in overleg met de wijkvereniging naar aanleiding van meldingen van bewoners en vragen vanuit de politiek. Het zijn tijdelijke verkeersremmende maatregelen, vooruitlopend op de definitieve inrichting. Uiteindelijk wordt de hele wijkontsluitingsroute ingericht als 30 km/u weg met definitieve verkeersremmende maatregelen”, zo zegt ze.

Omdat het om een tijdelijke situatie gaat, is er voor gekozen om deze punaises - die al eerder in de gemeente zijn geplaatst - te hergebruiken. “Met de punaises geeft de gemeente extra aandacht aan de 30 km/u zone. Het ondersteunt zo nog eens deze maatregel in de wijk.”

De twee punaises aan de Thorbeckelaan worden – in opdracht van de gemeente – vandaag of morgen een paar meter verplaatst, omdat ze voor verkeer niet goed zichtbaar waren op de locatie waar ze lagen. Dit komt door de hellingshoek van de weg (die loopt daar iets naar beneden).

Adverteren op Telstar Online? Bel 015-3615471 of mail naar advertentie@telstar-uitgeverij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant