Afbeelding

Ingezonden: Ik mis iets

Actueel 4 keer gelezen

Naast een kort berichtje dat er twee dorpsgenoten zijn omgekomen bij de vliegramp in Oekraïne, mis ik daarna iets. Ik snap niet dat hier in Pijnacker er verder zo klakkeloos aan voorbij wordt gegaan.

Waarom is er niets vanuit de gemeente voorgesteld om bij elkaar te komen op bijvoorbeeld het Raadhuisplein of bij het gemeentehuis? Eergisteren, gisteren, vandaag… Ik weet niet waar deze mensen in Tolhek woonden, misschien liggen er al bloemen, misschien ligt er niks.

Ik lees en hoor niets hierover. Het zou zeer gepast zijn om deze twee personen uit Tolhek en hun nabestaanden een laatste eer te hebben gegeven de afgelopen dagen. Wanneer de uitvaart hier plaatsvindt: staan we dan wel met z’n allen achter de kisten? O, wat is het erg! Ik vind dat we hier een steek hebben laten vallen.

Anja Harkes

Update.
Ester Weststeijn, woordvoerder gemeente Pijnacker-Nootdorp: “De vliegramp heeft een enorme impact op ons hele land, dat bleek ook tijdens de dag van nationale rouw. We zien in sommige gemeenten dat inwoners het initiatief nemen om stil te staan bij de slachtoffers in hun eigen gemeente. Als wij in onze gemeente dergelijke vragen hadden gekregen, hadden we zeker bekeken hoe we daarin zouden kunnen helpen. Voor de nabestaanden van de betrokkenen uit onze gemeente geldtook dat zij hebben aangegeven dat zij in deze fase liever onder elkaar en in kleine kring hun verlies willen verwerken, zonder openbare aandacht. Dat willen we respecteren.” 

Uit de krant