Afbeelding

Hemelwater vervangt gieter

Actueel 38 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De grond is in de meeste regio’s behoorlijk droog door de schrale noordelijke wind die er al 2 weken overheen waait.

Zelfs diepgewortelde planten in de schaduw beginnen er pips uit te zien zonder water. Dit beeld gaat volgens MeteoGroup weldra veranderen, want het wordt buiig.

De aanloop naar een serieuze wisselvalligheid vindt morgen plaats. Donderdagmiddag vallen er vooral landinwaarts een paar buien, die best pittig kunnen uitpakken. De droge landsdelen zijn dan echter nog in de meerderheid. Vrijdag en het weekeinde ontwikkelt zich een zogeheten put in de bovenlucht. Die is voor te stellen als een bel met relatief koude lucht op zo’n 5 tot 10 kilometer hoogte.

De onstabiliteit die daardoor wordt opgewekt, leidt tot de vorming van een fors aantal buien, soms met onweer en hagel. Aangezien er de hele periode weinig wind waait en de buien dus nauwelijks van hun plaats komen, kunnen ze lokaal veel regenlwater achterlaten.

Buien hebben altijd een plaatselijk karakter, maar de veelheid aan buien zal er in de loop van de komende dagen voor zorgen dat nagenoeg overal de uitgedroogde grond weer gevoed wordt met hemelwater. De tuin bewateren met gieter of slang is binnenkort dus niet meer nodig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant