Afbeelding

Gemeenteraad besluit morgen over hoofdlijnenakkoord

Actueel 14 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De collegevorming van Pijnacker-Nootdorp is nog steeds niet klaar. Nadat elf van de twaalf partijen het twee weken terug eens werden over het zogenoemde hoofdlijnenakkoord ‘Samen doen’, begon de zoektocht naar de beoogde vierde wethouder.

Die zoektocht is tot nu toe zonder succes gebleven. Er zijn minimaal vier kandidaten aangedragen maar die zijn het om welke reden dan ook niet geworden. Het voorstel is nu: de drie beoogde wethouders van CDA, D66 en VVD alvast benoemen en een werkgroep op zoek laten gaan naar nummer vier. Volgens het Hoofdlijnenakkoord hoeft dat niet per se een partijpoliticus te zijn: als het maar iemand is met voldoende bestuurlijke kwaliteiten die in staat is om vanuit een open houding met de gemeenteraad op zoek te gaan naar goede meerderheidsbesluiten voor de gemeente.

De voortgang van de coalitievorming staat als bespreekpunt rond 21.00 uur op de agenda van de gemeenteraadsvergadering van woensdagavond 28 mei. Op 28 mei spreekt de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp onder andere over de voorgang van de coalitievorming.

Live meekijken
Let op: de raad vergadert in verband met Hemelvaartsdag op woensdag en niet op de gebruikelijke donderdagavond. Op de agenda staan naast de coalitievorming ook besluiten over onder meer digitale dienstverlening en een aantal zienswijzen op begrotingen van Gemeenschappelijke Regelingen zoals Avalex en de Veiligheidsregio. De vergadering is openbaar. Iedereen is van harte welkom in het Bestuurscentrum vanaf 20 uur, maar je kunt ook ‘live’ meekijken: hiero!

Morgen meer in Telstar/Eendracht

Uit de krant