Afbeelding

Vanmiddag mogelijk extreme regen

Actueel 82 keer gelezen

Pijnacker - De nieuwe werkweek begint maandag met veel regen. In de ochtendspits valt het nog mee, maar vooral in de middag wordt plaatselijk veel regen verwacht. Daarbij kan het volgens MeteoGroup op sommige plaatsen tot wateroverlast komen.

Een lagedrukgebied nadert ons land maandag vanuit het zuiden. Het bijbehorende regengebied bereikt in de ochtend de zuidelijke provincies. Aanvankelijk is de regen nog niet opvallend zwaar. Maar naarmate het land verder opwarmt en een noordoostenwind bovendien warmere lucht begint aan te voeren, zal de neerslagzone op zijn weg naar het noorden sterk activeren.

In de middag verwacht MeteoGroup met name in een strook over het midden van het land veel regen. De buien kunnen bovendien vergezeld gaan van een stevig onweer. Met name in delen van Brabant, Gelderland, Overijssel, Utrecht, Flevoland en wellicht ook Noord-Holland zijn neerslaghoeveelheden mogelijk van meer dan 30, en op een enkele plek wellicht 50 millimeter. Dat komt overeen met 50 liter water op elke vierkante meter. Hoeveelheden die wateroverlast kunnen veroorzaken. In de avond is ook het noorden van het land aan de beurt, al neemt de activiteit van de buien dan geleidelijk af.

Overigens zijn we niet meteen van de regenzone af. Het geheel komt min of meer tot stilstand boven de noordelijke helft van het land om uiteindelijk pas op hemelvaartsdag definitief uit onze omgeving te verdwijnen. Een echte weersverbetering laat waarschijnlijk op zich wachten tot vrijdag. In het weekend stijgt het kwik dan weer tot om en nabij de 20 graden.

Buienradar
Nederland
Buienradar Nederlandweeronline.nl Altijd jouw weer
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant