Afbeelding

Oude Hofnar definitief dicht

Actueel 127 keer gelezen

Pijnacker - Voormalig jeugdsoos De Hofnar aan de Stationsstraat in Pijnacker gaat sluiten. De huurovereenkomst van de ruimte is per 1 mei 2014 opgezegd. Het jongerencentrum voerde sinds kort de naam Upstairzz.

"De maand april zal gebruikt worden om spullen te verhuizen en op te slaan. Op 2 april is de laatste openstelling, het meidenwerk zal dan voor het laatst in Upstairzz plaatsvinden", zo meldt een woordvoerster van het jeugd- en jongerenwerk.

Voor het meidenwerk is er een andere locatie gevonden, deze zal verhuizen naar MFA het Nest op Zilverreigerdreef 111 in Pijnacker. Vanaf 16 april 2014 zal daar het meidenwerk weer van start gaan en deze zal zijn van 15:00 uur tot 17:00 uur. Het meidenwerk is voor meiden van 10 t/m 15 jaar, elke week worden er activiteiten in samenspraak met de meiden georganiseerd. Tijdens deze openstellingen worden er thema’s onder de aandacht gebracht zoals; liefde, pesten, weerbaarheid, sociale media etc.

De jongeren die op dit moment gebruik maken van het jongerencentrum zijn op de hoogte van de sluiting. Het jongerenwerk zal tijdens het ambulante werk (buiten op straat) contact onderhouden met deze en andere jongeren. Ook zijn er al een aantal ad hoc activiteiten besproken die de jongeren graag zouden willen organiseren, het jongerenwerk zal hen hierbij ondersteunen.

Er zal door het jongerenwerk onderzoek gedaan worden voor een juiste invulling en aansluiting bij de behoeften van de jongeren. Hierin wordt ook rekening gehouden met de transitie in de jeugdzorg, de bezuinigingen, jongerenwerk Nieuwe Stijl en het nieuwe. Het jongerenwerk fungeert als netwerkorganisatie binnen de gemeente Pijnacker-Nootdorp en zoekt zoveel mogelijk aansluiting met lokale initiatieven, sportverenigingen en scholen. De eerste samenwerkingsactiviteiten hebben al plaatsgevonden zoals het jong- en oud bingo in samenwerking met het SWOP, en meerdere activiteiten zullen volgen.

Voor vragen en actuele informatie over het lokale jongerenwerk kun je terecht op: jonginpijnacker-nootdorp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant