Foto: Patrick van Uffelen
Foto: Patrick van Uffelen

Nieuwe cursus ‘natuur dichtbij’

Actueel 55 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - In april en mei van dit jaar organiseert de Vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Pijnacker (NMP) weer een nieuwe cursus ‘natuur dichtbij’. Wegens succes wordt de cursus net als in 2013 gehouden in ‘Het Baken’ in Pijnacker.

De cursusavonden zijn op donderdag 3, 10, 17 en 24 april van 20.00 uur tot 22.15 uur. Daarnaast zijn er twee excursies: een plantenexcursie op zaterdagochtend 10 mei in het Krekengebied en een insectenexcursie op zondagochtend 25 mei in de omgeving van Het Baken.

De cursus kost € 22, 50 p.p. voor leden van de Vereniging en € 30,- voor niet-leden. Voor niet-leden is deze prijs inclusief één jaar lidmaatschap van de NMP. De cursus start bij een deelnemersaantal van 10. Aan de cursus kunnen maximaal 25 personen deelnemen.

De avonden hebben de volgende thema’s en sprekers:
• Kleine zoogdieren, zoals muizen en vleermuizen, door Kees Mostert. Tijdens de les gaan we een braakbal van een uil uitpluizen om te zien welke soort muis hij heeft gegeten. Na afloop gaan we naar buiten om met een batdetector vleermuizen te spotten.
• Wat fladdert, kruipt en springt daar? Insecten in de buurt door Caroline Elfferich.
• Relaties in de natuur: planten, dieren en mensen zijn afhankelijk van elkaar; Arthur Hilgersom laat aan de hand van voorbeelden zien hoe.
• Bloeiende pracht in het Krekengebied door Caroline Elfferich. Tijdens deze avond kunnen cursisten zelf ook planten meebrengen.

Voor de cursus kunt u zich opgeven bij Cora Cox, e-mail: coxcora@gmail.com of telefonisch 06 12592685. Ook kunt u bij haar terecht voor meer informatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant