Foto: Denise Quik
Foto: Denise Quik

Nieuwe plannen Balij en Biesland

Actueel 60 keer gelezen

Nootdorp - In opdracht van de provincie Zuid-Holland maakt Dienst Landelijk Gebied (DLG) het inrichtingsplan voor de laatste locaties in De Balij en het Bieslandse Bos. De plannen zijn in een vergevorderd stadium en worden op dinsdag 11 maart aanstaande gepresenteerd tijdens een inloopavond.

Dienst Landelijk Gebied presenteert op 11 maart de plannen voor de laatste vier locaties: het wandelbos van De Balij (omgeving Laakweg) en drie locaties in het Bieslandse Bos. Dit gebeurt van 19.00 tot 21.00 uur in het gebouw van Scouting Nootdorp, Laakweg 4c te Nootdorp.

Met een kopje koffie of thee kunnen belangstellenden bij verschillende stands informatie inwinnen. Bij de medewerkers van de Dienst Landelijk Gebied en de provincie Zuid-Holland kunt u een toelichting op de inrichtingsplannen krijgen, vragen stellen en reageren op de plannen. Daarnaast zijn er ook vertegenwoordigers van Staatsbosbeheer, Hoogheemraadschap van Delfland, project Boeren voor Natuur, Recreatieschap Dobbeplas, Vereniging Natuur- en Milieubescherming Pijnacker en Scouting Nootdorp aanwezig. Zij geven informatie over hun activiteiten in de omgeving.

DLG heeft alle gronden voor de plannen in eigendom en werkt in 2014 verder aan de technische uitwerking van het inrichtingsplan. Naar verwachting starten de graafmachines begin 2015 en kunt u in 2016 het jonge bos ontdekken. Wilt u meer weten over De Balij en Bieslandse Bos of de inloopavond? Dan kunt u contact opnemen met Dienst Landelijk Gebied: Jan den Boef (j.c.dboef@dlg.nl) of Marleen Jansen (m.h.jansen@dlg.nl).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant