Geurt Visser van GemeenteBelangen.
Geurt Visser van GemeenteBelangen.

Hoe ernstig werd Visser bedreigd?

Actueel 94 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Vorige week gaf raadslid Geurt Visser van de partij GemeenteBelangen uit Pijnacker-Nootdorp een interview aan Radio West over vermeende “ernstige bedreigingen” aan zijn adres.

De lokale politicus vertelde onder andere aangifte te hebben gedaan van een telefonische doodsbedreiging een paar jaar geleden. Ook werden er op zijn naam naar eigen zeggen voor honderden euro’s maaltijden afgeleverd op het gemeentekantoor en vond hij een steen op de motorkap van zijn auto.

Aanleiding voor het interview op Radio West was een nieuwsitem over bedreigde politici eerder vorige week op de website van de regionale omroep. “Het verwonderde mij enigszins dat ik benaderd werd over deze zaak, omdat het feitelijk oud nieuws is", zo verklaart Visser desgevraagd aan onze redactie. Een redactiemedewerker van Omroep West beweert echter het tegendeel: “Visser heeft zelf contact gezocht via een zogenoemde Direct Message op Twitter. Daarop hebben wij een telefonisch radio-interview verzocht.”

Geen bewijs van aangifte bedreiging
In het interview zegt Geurt Visser onder andere dat hij aangifte heeft gedaan van een telefonische doodsbedreiging aan hemzelf en zijn gezin. Ook stelt hij dat er zelfs iemand is aangehouden voor dit feit. Op de vraag of hij weet wat er vervolgens met de verdachte is gebeurd, antwoordde hij aan de verslaggever van Radio West opmerkelijk genoeg dat hij zich daar niet mee bezig heeft gehouden. Politie Eenheid Den Haag kan uit privacy-overwegingen geen mededelingen doen over de vraag of er wel of geen aangifte is gedaan, maar verklaart wél dat er geen aanhoudingen zijn verricht. Geurt Visser zelf zegt het niet nodig te vinden onze redactie een bewijs van aangifte te laten zien.

Niemand kan het zich herinneren
Daarnaast wordt het verhaal over de grote hoeveelheden maaltijden die volgens Visser op zijn naam zouden zijn afgeleverd op het gemeentekantoor door niemand bevestigd. Het ging volgens Visser zelfs een keer om dertig pizza’s. Woordvoerster Ester Weststeijn van de gemeente Pijnacker-Nootdorp deed op ons verzoek navraag bij griffie, communicatie-collega’s en de bodedienst, maar niemand kan zich een dergelijk voorval herinneren. Ook is er geen aantoonbare relatie tussen de vondst van een steen op de motorkap van Vissers auto en zijn werk als raadslid. Het is zeer ernstig als raadsleden worden bedreigd, maar de vraag rijst al met al: hoe ernstig waren de bedreigingen aan het adres van Geurt Visser?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant