Afbeelding

Lokjongeren op pad in Pijnacker-Nootdorp

Actueel 7 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Winkeliers en lokale horecaondernemers zijn de afgelopen weken bezocht door zogenoemde lokjongeren. De gemeente bevestigt dit desgevraagd vandaag aan onze redactie.

De overheid wil het alcoholgebruik bij jongeren dan ook terugdringen, bijvoorbeeld door streng toezicht op de Drank- en Horecawet. Daarin staat onder meer dat er aan jongeren onder de achttien jaar geen alcohol mag worden verkocht. Barkeepers, slijters en caissières dienen zich hier aan te houden. 

Woordvoerder Ron Penning van de gemeente Pijnacker-Nootdorp: "Vanaf 1 januari 2013 zijn gemeenten belast met het uitvoeren van het toezicht op de naleving van de Drank- en Horecawet. Pijnacker-Nootdorp gebruikt dit ook als aanleiding voor verdere bewustwording over drankgebruik door (jonge) kinderen."

Onder begeleiding van de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland en gemeentelijke medewerkers probeerden minderjarigen onlangs alcoholhoudende drank te kopen bij negen verschillende winkels in Pijnacker-Nootdorp. "Tijdens het onderzoek bleek dat geen enkel bedrijf alcohol heeft verkocht aan jeugdigen. Ondernemers mogen hier trots op zijn", aldus Penning.

Uit de krant