Afbeelding

Kassadief na vijf uur al op vrije voeten

Actueel 8 keer gelezen

Pijnacker - Horecamannen Koos en Patrick Zoutendijk van restaurant Tout le Monde aan de Noordweg in Pijnacker hebben vorige week dinsdag een 51-jarige kassadief aangehouden. Dat meldt Weekblad Telstar/Eendracht vandaag.

Patrick zag aan het eind van de middag plotseling een man achter de bar zag staan met de kassalade in zijn handen. Hij hield in afwachting van de politie samen met zijn vader de man onder controle. De ondernemers kregen vijf uur later echter een telefoontje van de politie dat de man alweer was vrijgelaten. Koos en Patrick zijn op zijn zachts gezegd niet te spreken over deze gang van zaken. 

Onder andere het ontbreken van bewakingsbeelden heeft de Officier van Justitie doen besluiten de verdachte weer te laten gaan. Politiewoordvoerder Wim Hoonhout van Politie Eenheid Den Haag reageert vandaag in de krant op het incident: “Ik begrijp dat ondernemer Zoutendijk enigszins uit het veld is geslagen. De uitkomst van het politieonderzoek is onbevredigend, ook voor de politie", zo zegt hij.

Aan het bureau in Pijnacker werd de Rotterdammer gehoord, maar ontkende in alle toonaarden dat hij voornemens was om een diefstal te plegen. "Zoals gebruikelijk heeft het Openbaar Ministerie zich gebogen over de zaak. Aangezien er geen ondersteund bewijs voor handen was die de verklaring van aangever Zoutendijk konden ondersteunen is de verdachte na vijf uur in vrijheid gesteld en is de zaak geseponeerd. De politie heeft geen reden om te twijfelen aan de integriteit van de betrokken ondernemer, maar bewijstechnisch was het gewoon te mager. Toch is het optreden van Zoutendijk lovenswaardig. Immers door zijn snelle reactie kon wellicht erger worden voorkomen", aldus Hoonhout.

Het volledige interview is vandaag te lezen in de Telstar/Eendracht.

Uit de krant