Logo telstar-online.nl

Wederom veel scholieren zonder licht

  •   keer gelezen   Actueel

Pijnacker-Nootdorp - Ook maandagavond 16 december deelden politieagenten, gemeentelijke handhaving en het jongerenwerk Pijnacker-Nootdorp in de avonduren fietsverlichtingsetjes uit aan scholieren die zonder licht reden.

Op de locaties Sportlaan in Pijnacker en de Rijksstraatweg in Delfgauw werden tyussen 17.00 en 19.00 uur fietsers aan een verlichtingscontrole onderworpen. Het idee voor de ludieke actie ontstond tijdens een onlangs gehouden veiligheidsconferentie in Pijnacker. Daarin ontstond vanuit deelnemende jongeren de behoefte om één keer niet te bekeuren maar om fietsers een fietsverlichtingsetje aan te bieden. Met medewerking van de gemeente werd aan deze wens concrete uitvoering gegeven.

In totaal kregen 75 fietsers waarvan de fietsverlichting niet in orde bleek een nieuw setje lampjes. Eerder op de dag werden vooral 96 jonge fietsers gecontroleerd waarvan de fietsverlichting niet in orde was. De komende periode blijft de politie fietsers controleren op goede fietsverlichting. Een bekeuring voor het niet in orde hebben van de fietsverlichting bedraagt 50 euro. De prijs van een gemiddeld setje kost slechts een paar euro.

Meer berichten