Afbeelding

Wijkwacht Klapwijk achter inbreker aan

Actueel 55 keer gelezen

Pijnacker - Op een aantal dagen in de afgelopen weken zijn de wijkwachters in Klapwijk samen met de politie in de vroege avond bij duisternis de wijk ingetrokken.

"Daar waar geen verlichting was of het op een andere wijze aantrekkelijk voor inbrekers, belden we aan. Na een vriendelijk praatje met nuttige tips om inbraken te voorkomen gingen we naar het volgende adres. Natuurlijk probeerden de wijkwachters ook nieuwe lopers te werven.

Het viel me op dat er relatief veel huizen geen buiten verlichting aan hadden en dat soms de kliko’s wel erg uitnodigend klaar stonden of als opstapje of als plek om een vuurtje in te stoken.
De gesprekken met de bewoners waren erg vriendelijk. Men was zich bewust van de risico’s. Juist de eerste aanblik van de wijkwachter samen met de politieagent deden de wat verbaasde bewoners niet direct schrikken. Twee agenten aan de deur zou immers een voorbode kunnen zijn van een onheilstijding.
Nergens liepen we tegen een negatieve reactie aan. Burgers stellen belang in een veilige wijk. Het viel me wel op dat er veel zeer donkere brandgangen waren. Dit zijn ideale schuilplaatsen voor mensen met verkeerde bedoelingen.

Tijdens onze wandeling met de politie achter in de wijk, kwam er van de meldkamer een mededeling over een inbraakpoging in de Mina Krusemanstraat. Signalement: donker geklede jongeman op fiets zonder licht. Even later de mededeling dat hij op de vlucht was richting Mariaschool en weer even later richting Duikersloot. Een surveillancewagen, motoragent en agenten in een gewone personenwagen reden richting de wijk naar drie opeenvolgende straten waaronder de Parklaan en Duikersloot. De inbreker was toen al vertrokken. Agenten en wijkwachters hebben hem gestoord in zijn werkzaamheden Hopelijk krijgt hij niet de kans elders toe te slaan. Toch niet voor te stellen een inbraak om 20.00 in de avond. Veel bewoners zijn dan gewoon thuis. Wat een brutaliteit!

Voor het eerst aantoonbaar een inbraak voorkomen. Wijkwacht haalt dus wel wat uit. Graag zouden we nog meer lopers in de straten willen zien. Met elkaar en voor elkaar houden we de wijk veilig. Als slechts een persoon uit ieder huishouden in Klapwijk 1 of 2 uur per maand zich in zou willen zetten kunnen we een hoop ellende voorkomen. Het is bovendien nog gezellig ook om samen met een medebewoner op een tijd die men zelf aangeeft bij te dragen aan de veiligheid. Onze wijkwacht is laagdrempelig meldt u aan of vraag informatie via de site wijktoezicht@bvklapwijk.nl."

Jos Arends voorzitter van de bewonersvereniging en wijkwachter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant