Ook het orgel van Nico Hofman is nog een keer rustig te bewonderen.
Ook het orgel van Nico Hofman is nog een keer rustig te bewonderen.

Dit weekend: Verbeelding 2013

Actueel 68 keer gelezen

Pijnacker - “Elk laatste weekend van september gonst het van tal van kunstzinnige uitingen rondom het Raadhuisplein en in de bibliotheek. Dit jaar wordt de twintigste Verbeelding gehouden: een jubileumjaar.”

Zo begint ‘Het boek twintig’, een boek dat door kinderen van een flink aantal scholen voor deze gelegenheid is gemaakt. De kinderen die eraan meegewerkt hebben, kunnen het boek tijdens De Verbeelding op de markt ophalen met hun bonnetje.

De Verbeelding is een cultuurmanifestatie van, door en voor cultuurminnende inwoners van onze gemeente. Het speelt zich af op het marktplein, in het Witte Huis, het nieuwe gedeelte van de Ackershof en in de bibliotheek. In de bibliotheek wordt vrijdagavond de aftrap gegeven met de opening van de expositie van plaatselijke kunstenaars.

Zaterdag is het op het marktplein een komen en gaan van muziekgezelschappen, zoals koren, harmonieën en muzikale groepjes, afgewisseld door toneel en dans. De kunst-, boeken- en creamarkt is weer goed bezet. En ook de muziekmarkt zal duidelijk van zich laten horen.

In het CMJV-gebouw speelt Poppentheater Koekla ‘s morgens de kindervoorstelling Molletje Bim. Deze vrolijke en muzikale voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. De voorstelling gaat over molletje Bim die een babyvogeltje uit de klauwen van een gemene kat bevrijdt. Maar waar is de moeder van het vogeltje gebleven? Toegangskaarten voor de voorstelling kun je gratis afhalen bij Boekhandel Van Atten en bij Sigarenspeciaalzaak Het Moortje.

De aflevering van Kunst of Kitsch vindt plaats in het Witte Huis. De heren van Venduhuis De Jager taxeren tussen 10.30 - 12.30 uur in de trouwzaal van Het Witte Huis te Pijnacker jouw kostbaarheden, kunst en porselein. Aan de taxatie zijn geen kosten verbonden; je kunt maximaal drie objecten meenemen. Je kunt jouw kostbaarheden ook ter veiling aanbieden. Zoek nog eens goed op zolder naar curiositeiten; misschien blijkt jouw vondst een verrassing te zijn!

Zondag wordt De Verbeelding afgesloten met enkele klassieke muziekuitvoeringen in Het Witte Huis. In de Telstar van 25 september aanstaande wordt een uitgebreid programmaoverzicht gepubliceerd.
Je kunt ook terecht op de website: www.deverbeelding.nu voor informatie over De Verbeelding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant