Afbeelding

Bizarre uitgaven Leefbaar in horeca

Actueel 42 keer gelezen

BONNEN ONLINE Pijnacker-Nootdorp - De lokale partij Leefbaar Pijnacker-Nootdorp (LPN) heeft in 2012 maar liefst 3038,20 euro gemeenschapsgeld uitgegeven in de plaatselijke horeca. Dat blijkt uit een onderzoek van onze redactie naar de besteding van de fractiebudgetten.

Fractievoorzitter Jef Burger weigert aan de kascommissie en pers een verantwoording af te leggen over zijn declaraties. Het gaat veelal om grote hoeveelheden wijn, drank en dure lunchpartijen. Ook Gemeente Belangen valt op met veel horecabonnen. Daarnaast is een advertentie in maandblad Nootdorp Nu voor 1600 euro opmerkelijk te noemen. Van het fractiebudget mag immers geen partijpolitiek worden bedreven. Volgende week donderdag gaat het debat over de criteria gevoerd worden en mag een ieder zich uitspreken over het verslag van de kascommissie en het declaratiegedrag van de LPN.

Reacties op gedrag Leefbaar
Amarins Komduur van de lokale PvdA zei eerder: "Het gaat om gemeenschapsgeld dat wij krijgen om onze taak als raadslid uit te oefenen. Daarom vindt de PvdA dat je open en transparant over je besteding van dat geld moet zijn, het is publiek geld dus moet je laten zien wat je er mee gedaan hebt." VVD-er Peter van den Heuij: "Het mag geen discussiepunt zijn dat een fractie zich dient te verantwoorden over de besteding van fractiegeld. Het is gemeenschapsgeld en daaraan is de verplichting verbonden aan te geven of het besteed is waarvoor het is bedoeld. De bedoeling van het fractiebudget is helder. Het moet gebruikt worden om het functioneren van de fractie te verbeteren." "De CDA fractie vindt de opstelling en het gedrag van LPN niet acceptabel", zo laat Frank van Kuppeveld in een schriftelijke reactie weten. "Ik vind het belangrijk dat Eerlijk Alternatief verantwoording kan afleggen naar de burger. Zij betalen immers het fractiebudget", zegt Hanneke van de Gevel van EA.

Vorig jaar bleek dat een aantal partijen de vrijheid van besteding wel heel ruim had geïnterpreteerd. Zo leverde de partij Leefbaar Pijnacker-Nootdorp alleen al in 2009 maar liefst 57 bonnetjes in bij de gemeente na ‘fractieoverleg’ in de plaatselijke horeca. Het totaalbedrag over drie jaren liep op tot zo’n 8000 euro. Dit jaar is er daarom een heuse kascommissie ingesteld om excessen bespreekbaar te maken en kaders af te spreken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant