Afbeelding

‘Kat beschoten in Koningshof’

Actueel 49 keer gelezen

Pijnacker - In de wijk Koningshof heerst het sterke vermoeden dat een kat is beschoten met een luchtbuks. De kat keerde, na drie dagen te zijn weggeweest, terug bij de eigenaren en meteen viel op dat er twee ronde wondjes op het hoofd van het beestje zaten.

Vrijdag is de eigenaar met de kat naar de dierenarts geweest, waar werd geconcludeerd dat de wonden te ‘netjes’ waren om van een beet of aanval van een andere kat of hond te komen. De dierenarts kon ook niet zeggen wat het dan wel is geweest en wilde schotwonden zeker niet uitsluiten. De eigenaar van het beestje was er niet gerust op en heeft contact gezocht met een beroepsjager. Bij het zien van de foto’s concludeerde de jager dat hij er bijna zeker van was dat het om schotwondjes van een luchtbuks zou gaan. Ook heeft hij twee collega-jagers benaderd en die kwamen vrij snel tot dezelfde conclusie.

“De kat maakt het naar omstandigheden goed en zal er weer helemaal bovenop komen. Echter is het wel verontrustend en schokkend dat zoiets gebeurd”, zo meldt men aan onze redactie. De eigenaren zullen dan ook maandag aangifte doen bij de politie en willen dorpsbewoners die iets gezien of gehoord hebben, vragen zich te melden door onder dit artikel een bericht te plaatsen.

Uit de krant