Francine Horn en Peter van den Heuij.
Francine Horn en Peter van den Heuij.

VVD betreurt vertrek Francine Horn

Actueel 145 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - "De VVD-fractie betreurt het dat Francine heeft gekozen in haar bericht over de afsplitsing het op de man te spelen", dat zegt Peter van den Heuij, fractievoorzitter VVD Pijnacker-Nootdorp.

Francine Horn heeft vandaag aangegeven de fractie van de VVD Pijnacker-Nootdorp te verlaten en zich aan te sluiten bij de lokale partij Eerlijk Alternatief. "Zij geeft daar een aantal redenen voor. De VVD vindt het bijzonder jammer dat Francine Horn deze beslissing heeft genomen. Zij is bijna acht jaar een gewaardeerd fractielid geweest die zich ten volle voor de VVD heeft ingezet. Haar keuze is verrassend en kwam onverwacht", zegt Van den Heuij.

"In de redenen die Francine Horn aanvoert herkent de VVD-fractie zich niet. Binnen de VVD bestaat alle ruimte om discussie te voeren en standpunten in te nemen. De VVD-fractie betreurt het dat Francine heeft gekozen in haar bericht over de afsplitsing het op de man te spelen. Van deze opmerkingen neemt de VVD-fractie nadrukkelijk afstand. Op een zodanig belangrijke dossier kan het zo zijn dat het algemeen belang groter is dan het eigen belang van een individueel fractielid. Ook daar heb je als volksvertegenwoordiger een verantwoordelijkheid in. Zij kent als gewezen fractievoorzitter als geen ander dat spanningsveld."

Peter vervolgt: "Het subsidiebeleidskader is zeer liberaal van aard. Het nemen van de eigen verantwoordelijkheid en een overheid die zich beperkt tot haar kerntaak. Het invullen daarvan is de uitdaging waar we voor staan en waar we als VVD vertrouwen in hebben. Om daar dan samen met een uit de coalitie tredende PvdA tegen te zijn, ligt zwaar."

"In de Raadsvergadering is alle aandacht uitgegaan naar het uit de coalitie stappen van de PvdA en het tegenstemmen van Francine Horn op het voorstel van het Subsidiebeleidskader van het college en de amendementen van de coalitiepartijen. Bijna ongemerkt zijn vervolgens voor de toekomst van de gemeente Pijnacker Nootdorp zeer belangrijke stukken vastgesteld, te weten de Kadernota waarmee het financiële huishoudboekje van de gemeente ook in de komende jaren op orde blijft en het subsidiebeleidskader. Daar gaan we als VVD mee verder”, aldus Van den Heuij vrijdagavond. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant