Afbeelding

Kascommissie wacht nog op Leefbaar

Actueel 57 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De kascommissie, samengesteld uit leden van de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp, die verantwoordelijk is voor de controle over de fractievergoedingen van 2012, wacht nog op antwoord van één partij. De griffier laat weten dat het gaat om de partij Leefbaar Pijnacker-Nootdorp (LPN).

Op maandag 1 april hebben alle partijen hun bonnen, nota's en facturen ingeleverd bij de griffier. Onze redactie heeft inzage gevraagd, maar krijgt hangende de controle van de kascommissie nog geen inzage. Inmiddels zijn er al drie maanden verstreken. Vandaag heeft de griffier officieel gemeld dat er pas na het zomerreces duidelijkheid kan worden gegeven. Dit houdt in dat pas in september 2013 er openheid van zaken wordt gegeven. "Momenteel is er van één fractie nog geen reactie ontvangen op de gestelde vragen", zo laat de griffier weten. Hij bevestigt dat het gaat om de fractie van Leefbaar Pijnacker-Nootdorp. Formeel hebben de fracties tot woensdag 3 juli de tijd gekregen om te reageren.

Elke fractie krijgt jaarlijks de beschikking over een budget dat volgens protocol (verordening) mag worden besteed aan allerhande zaken: van blocnotes, een bosje bloemen tot onderzoek naar prangende zaken in de gemeente. Een bescheiden jaarlijks etentje met de fractie wordt ook toegestaan. Naar gelang de grootte van de fractie ligt het te besteden bedrag zo rond de 8000 euro.

Vorig jaar bleek dat een aantal partijen de vrijheid van besteding wel heel ruim had geïnterpreteerd. Zo leverde de partij Leefbaar Pijnacker-Nootdorp alleen al in 2009 maar liefst 57 bonnetjes in bij de gemeente na ‘fractieoverleg’ in de plaatselijke horeca. Het totaalbedrag over drie jaren liep op tot zo’n 8000 euro. Dit jaar is er daarom een heuse kascommissie ingesteld om excessen bespreekbaar te maken en kaders af te spreken. De kaders werden door de gemeenteraad van tafel geveegd, maar de ethische controlecommissie bleef overeind: samengesteld uit enkele leden van de gemeenteraad.

Uiteraard hebben wij vandaag LPN om een reactie gevraagd, maar de partij heeft (nog) geen antwoord gegeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant