Afbeelding

Nieuwe datum voor Haringparty

Actueel 52 keer gelezen

Pijnacker - De start van het nieuwe haringseizoen is twee weken uitgesteld. Dit heeft ook gevolgen voor het grootse Haringfeest op woensdag 5 juni in Tout le Monde in Pijnacker. Er is al wel een nieuwe datum bekend: woensdag 19 juni wordt de dag dat er alsnog officieel gehapt kan worden.

Wat is er aan de hand? Het slechte weer van de afgelopen weken is de boosdoener. Door het ontbreken van voldoende zonlicht heeft de groei van plankton dat het voedsel voor de haring is, zich laat ontwikkeld. Plankton is van grote invloed op de groei van de haring. Voor een goede Hollandse Nieuwe is een haring nodig die het juiste voedsel in zijn maag heeft en een goed vetpercentage heeft.

“Het seizoen starten met een haring van mindere kwaliteit is geen optie. De consument die de eerste haring van het nieuwe seizoen vindt tegenvallen, verlies je mogelijk voor het hele seizoen”, zegt Nico de Jong, voorzitter van de haringgroothandelsvereniging. De opbrengst van de Haringparty in Tout le Monde gaat dit jaar naar de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië. “Vorig jaar genoten ruim 200 mensen van een heel gezellige Haringparty en we gaan er ondanks deze tegenvaller alles aan doen om minimaal hetzelfde aantal te halen”, laat de organisatie weten.

Aanmelden kan nog steeds via de CREAM-site www.haringpartypijnacker.nl en maak 12,50 euro over op rekeningnummer 1092 36 947 ten name van de Stichting Pijnackernaren Helpen Armenië of betaal bij de entree op de nieuwe datum: woensdag 19 juni. De Haringparty begint om 17.00 uur en zal tot rond 20.00 uur duren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant