Afbeelding

Regeltjes Korftlaan: hoe zit dat nou?

Actueel 156 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Voor prangende vragen heeft onze redactie altijd korte lijntjes met de gemeenten in de regio. Ditmaal de gemeenten Delft en Pijnacker-Nootdorp over de verkeerssituatie Korftlaan met de Noordeindseweg in Delfgauw.

Wij ontvingen van een lezer vorige week de volgende e-mail: “Pas geleden sprak ik een automobilist aan die over de Korftlaan reed vanuit Delft naar Delfgauw toe. Volgens mij reed de man daar illegaal. Ik kreeg een grote bek van de bestuurder (what else?), en hij vond dat ik me maar eens beter moest laten informeren over de verkeerssituatie aldaar. Toen ik per fiets dezelfde kant uit reed, zag ik deze (zie foto) twee verkeersborden luttele meters achter elkaar staan. Begrijpelijk dus dat er verwarring kan ontstaan. Hoe zou het nu in elkaar steken? Van gemeente Delft mag je er per auto niet in van die kant, maar van gemeente Pijnacker-Nootdorp dan weer wel als gast?”

De gemeente Pijnacker-Nootdorp laat in een reactie weten dat het gaat om grondgebied Delft, maar geeft wel een interpretatie van de verkeerssituatie: “Het verbodsbord geeft aan dat deze weg eenrichtingsverkeer voor auto’s is. Het tweede bord op de achtergrond geeft aan dat het hier gaat om een fietsstraat en dat je auto’s op deze fietsstraat kunt verwachten (los van de richting).”

Een woordvoerster van de gemeente Delft zegt het volgende: “Voor auto’s geldt op de fietsstraat eenrichtingsverkeer. Vanaf de zijde waar de foto is genomen mag er door auto’s niet worden ingereden. De tekst onder het verkeersbord fietsstraat waarschuwt gebruikers van de fietsstraat dat je hier wel auto’s kan tegenkomen. De reactie die u ontving vanuit de gemeente Pijnacker-Nootdorp is dus correct.”



Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant