Directeur Roel van der Vet met oud-wethouder Nico Oudhof tijdens de ondertekening voor een subsidieverstrekking van 684.110 euro.
Directeur Roel van der Vet met oud-wethouder Nico Oudhof tijdens de ondertekening voor een subsidieverstrekking van 684.110 euro.

Salaris jeugdwerkers vooralsnog geheim

Actueel 390 keer gelezen

Pijnacker - Directeur Roel van der Vet van Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland (STJJMH) geeft geen inzage in zijn eigen salaris en dat van zijn (staf)medewerkers. Van der Vet is met zijn stichting onder andere verantwoordelijk voor het jeugd- en jongerenwerk in Pijnacker-Nootdorp.

Onze redactie heeft de gegevens opgevraagd in het kader van de hele discussie rondom de nieuwe cultuurnota. “Ik vind het van maatschappelijk- en journalistiek belang dat in de berichtgeving over het nieuwe subsidiebeleidskader van de gemeente Pijnacker-Nootdorp ook de salariëring van u en uw medewerkers wordt meegenomen. Alleen zo kunnen wij objectief en feitelijk schrijven over álle partijen en hun bestedingen”, schrijft redacteur Martijn Mastenbroek aan Van der Vet.

Ook na herhaaldelijk aandringen maakt de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland de salarissen van haar medewerkers niet bekend: “Ik moet je - vrees ik - helaas teleurstellen, maar ik wil je voorzien van de eerder aangeboden informatie. Daar zul je het mee moeten doen”, schrijft Van der Vet die wel bereid is om de jaarstukken 2012 zo rap mogelijk op onze burelen te bezorgen.

Aangezien Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland wordt ingehuurd door de gemeente Pijnacker-Nootdorp, zal de redactie van Telstar/Eendracht morgen dan ook (WOB)verzoek neerleggen bij de gemeente om alsnog openheid van zaken te krijgen. "Ik betreur dit, want dit kost de samenleving onnodig geld én ambtelijke inspanning", aldus Mastenbroek. Het jongerenwerk krijgt jaarlijks meer dan zes ton subsidie.

Update 16 mei 09.59 uur
WOB verzoek vind je hier!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant