Afbeelding

‘Brandweer uitgeblust’

Actueel 68 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Er is gedonder bij de brandweer in Pijnacker-Nootdorp. Dat blijkt uit twee anonieme brieven die de lokale partij Eerlijk Alternatief heeft ontvangen.

Vorige week heeft Eerlijk alternatief twee anonieme brieven van brandweermannen uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp en een open brief van de Ondernemingsraad van de Veiligheids Regio Haaglanden ontvangen, zo schrijft politica Hanneke van Gevel in een onthutsend blog op haar site. “De anonieme schrijvers hebben het erover dat het al maanden onrustig is, dat men weggepest wordt, dat er na de nieuwe werkwijze al 15 mensen zijn vertrokken, er niet wordt geluisterd, nieuwe brandweermannen de weg niet kennen omdat zij uit een andere gemeente komen en dat regelmatig de brandweerauto buiten dienst staat omdat er geen mankracht is.”

Fouten in dit proces
Eén van de schrijvers geeft aan de burgemeester eind februari een brandbrief te hebben geschreven. De schrijver geeft aan dat situatie onveranderd is en maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van de inwoners in de gemeente. “Wij hebben via een andere anonieme weg een OR brief gehad van de VRH”, zegt Hanneke. “De OR geeft in de open brief aan dat het nieuwe roosteren niet werkt (project paraatheid is één regionaal rooster voor de gekazerneerde ploegen). In een gesprek met de OR heeft de bestuurder de verantwoordelijkheid voor de fouten in dit proces erkend en aangegeven dat zij heel graag een oplossing wil voor de ontstane situatie.”

Debat met burgemeester
De burgemeester schrijft echter op Twitter: "De jaarrekening 2012 vd veiligheidsregio sluit met een overschot van 3 mln euro. Wordt teruggesluisd naar gemeenten. Hulde!" Hanneke: “Diverse keren gaven wij aan ons zorgen te maken omtrent de bezuinigingen binnen de brandweer. Wij hebben daarover ook vaak vragen gesteld. Dat er een overschot is bevreemdt ons. Ik wil graag over de situatie in debat met de burgemeester en wil weten wat de stand van zaken is.”

Welke (ex)brandweerman/vrouw wil publiekelijk zijn of haar verhaal doen over de ontstane onrust binnen het korps? redactie@telstar-uitgeverij.nl.

Uit de krant