Afbeelding

Gaat opening Hofnar nog door?

do 18 apr 2013, 23:52 Actueel

Pijnacker - Het is onduidelijk of de geplande opening van inloopcentrum de Hofnar vrijdag 10 mei nog doorgang zal vinden. De verhuurder van het pand zette woensdagavond een streep door het huurcontract met het lokale jeugd- en jongerenwerk.

Het pand is eigendom van Stichting de Ruif en bestaat uit een twee zalen. De benedenzaal wordt gebruikt door jongerencentrum de Trucker en de bovenzaal wordt gehuurd door de gemeente en biedt onderdak aan het jeugd- en jongerenwerk dat in Pijnacker vooralsnog opereert onder de naam “de Hofnar”.

Tot mei 2014
Door de beoogde bezuinigingen valt het doel van de Ruif weg om de Trucker haar activiteiten te laten ontplooien, zo meldde voorzitter Marc de Haan donderdag in een brief aan de gemeente. Men gaat dan ook op zoek naar een partij die marktconform wil huren om zo de Trucker te kunnen laten overleven, zo laat hij namens de Ruif weten. Het contract met “de Hofnar” loopt nog tot mei 2014 en werd onlangs juist nieuw leven ingeblazen na een flinke verbouwing die noodzakelijk was na een grote brand twee jaar geleden.

Geen enkel commentaar
Stafmedewerker Desi Beans van het jeugd- en jongerenwerk laat desgevraagd weten op dit moment geen antwoord te willen geven of de opening nog doorgang zal vinden. “Ik geef geen enkel commentaar”. Wel zegt hij wellicht op een ander moment namens het lokale jeugd- en jongerenwerk met een verklaring te zullen komen.

Marc de Haan van de Ruif laat in een reactie weten: "Het opzeggen van het huurcontract door de Ruif heeft geen enkele invloed op de oplevering van de bovenzaal voor gebruik. Per 1 mei is deze weer beschikbaar voor zowel de Trucker als het jongerenwerk. Wanneer de huurders de inrichting afronden en weer opengaan is ons niet bekend, daar zullen zij waarschijnlijk zelf binnenkort meer over kunnen zeggen."

"Vanuit de Ruif zal er nog een officiële opening georganiseerd worden waarbij belanghebbenden en belangstellenden uitgenodigd worden. Deze opening staat verder los van het daadwerkelijk in gebruik nemen van de ruimte en zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsvinden op 24 of 25 mei", aldus de Haan.

Al eerder afgekapt
"De Hofnar" zou in februari dit jaar al haar deuren openen, maar dit werd op het allerlaatste moment afgekapt vanwege problemen met de vergunningen. Het jongerenwerk wil zo snel mogelijk een frisse start maken in het pand. Ook wordt er gekeken naar een nieuwe naam. "De Hofnar" staat slecht bekend en zorgde in het verleden voor veel overlast. Nieuwe regels en afspraken met de buurt moeten dit in de toekomst voorkomen.

Uit de krant