Afbeelding

Streep door coffeeshop Lansingerland

Actueel 168 keer gelezen

Lansingerland – De gemeenteraad van Lansingerland heeft vanavond tegen de komst van een coffeeshop gestemd. Dat meldt radiozender LansingerlandFM.

Er ontstond aan het begin van de vergadering al direct enige commotie over de beslissingsbevoegdheid. Primair gaat de burgemeester immers over de vestiging van een coffeeshop. De raad heeft het burgerinitiatief uiteindelijk ter behandeling aan de burgemeester gegeven. Na een schorsing werd de motie van het CDA voor een nulbeleid ten aanzien van coffeeshops toch in stemming gebracht. Dit ondanks de juridische vraagtekens bij de uitvoering hiervan. VVD, CU, Leefbaar en het CDA stemden voor de motie. De komst van een coffeeshop lijkt dus van de baan.

PvdA en D66 vinden het een schande dat een dergelijk voorstel al wordt afgeschoten voor er überhaupt naar is gekeken. “Zeker in het kader van burgerparticipatie”, zei Don van Doorn van de PvdA. Van Zundert en Warnaar bekijken nu de mogelijkheid om zich te vestigen in een andere gemeente. Zo wordt onder andere buurgemeente Pijnacker-Nootdorp al in de wandelgangen van het gemeentehuis in Berkel gefluisterd.

Raadslid Frank van Kuppeveld ‏van het CDA in Pijnacker-Nootdorp laat weten dat een coffeeshop ook in zijn gemeente niet gewenst is. Hij meldt tevens dat er sowieso geen meerderheid in de raad komt voor een verkooppunt van soft-drugs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant