Telstar kreeg inzage in de college-uitgaven, maar niet in de besteding van de ambtstoelage.
Telstar kreeg inzage in de college-uitgaven, maar niet in de besteding van de ambtstoelage.

WOB-verzoek om ambtstoelage

Actueel 59 keer gelezen

WOB-VERZOEK Pijnacker-Nootdorp - De redactie van Telstar zal morgen in het kader van de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) een verzoek neerleggen bij de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Vorig jaar deed verslaggever Martijn Mastenbroek al onderzoek naar de besteding van de lokale fractiebudgetten door raadsfracties. Uit deze perquisitie kwamen zoals bekend enkele bijzondere zaken naar voren. In navolging hierop zijn ook de uitgaven van het college van burgemeester en wethouders bekeken. Deze resultaten zijn donderdag te lezen in de Telstar/Eendracht.

De college-uitgaven vallen onder de zogenoemde representatiekosten die Mastenbroek deze week volledig mocht inzien. "Maar daarnaast ontvangen de wethouders in onze gemeente elke maand ook een ambtstoelage van 641,14 euro per persoon. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft een handreiking verstrekt aan alle collegeleden in Nederland hoe deze gelden te besteden. In het kader van bestuurlijke integriteit wil ik weten hoe en óf dit geld volgens deze handreiking wordt uitgegeven”, aldus Mastenbroek. “De beantwoording op mijn vragen is niet volledig, dus ben ik genoodzaakt om een WOB-verzoek in te dienen.”

De Wet openbaarheid van bestuur (WOB) regelt recht op informatie van de overheid. De WOB zorgt ervoor dat burgers inzicht krijgen in het overheidshandelen en zo kunt deelnemen aan de democratie en overheidsbesluitvorming. Overheidsinformatie is altijd openbaar, tenzij de WOB bepaalt dat de gevraagde informatie niet geschikt is om openbaar te worden gemaakt. De gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft formeel vier weken de tijd om te reageren.

redactie@telstar-uitgeverij.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant