Afbeelding

Positie Van Haagen in presidium

Actueel 49 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - De positie van wethouder Peter van Haagen is gisteravond ter sprake gekomen in het presidium. Dit is een bijeenkomst tussen fractievoorzitters en de burgemeester.

Naar verluidt heeft Hanneke van de Gevel van Eerlijk Alternatief het bewuste punt geagendeerd. De politica zelf wil echter niets kwijt: “Ik ga niets zeggen over de inhoud, maar wellicht krijgt het een en ander nog een openbaar vervolg”, zo laat Hanneke aan onze redactie weten. Het agendapunt werd opeens openbaar door een tweet van Geurt Visser van GemeenteBelangen. Hij zette de agenda dinsdagavond namelijk op zijn Twitter-account.

"Zaken die in presidium worden besproken zijn strikt vertrouwelijk", zo zegt woordvoerster Ester Weststeijn van de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Heeft Geurt Visser dan de regels aan zijn laars gelapt door de agenda op Twitter te plaatsen? “Hij geeft alleen aan welke punten zijn ingebracht en dat mag. De vergaderingen zelf zijn besloten, dus de leden van het presidium horen niet openbaar te maken wát er dan inhoudelijk precies ter tafel is gekomen, al helemaal niet als het over de positie van personen gaat”, aldus Weststeijn.

Wethouder Van Haagen kwam deze week in het nieuws door een artikel in Vrij Nederland over bestuurlijke integriteit. Mogelijk is deze kwestie besproken in het presidium. In het artikel 'Sjoemelen in de polder' werd gerefereerd aan zijn relatie met de plaatsvervangend bureauchef van Pijnacker-Nootdorp. Hij legde in 2012 zijn portefeuille veiligheid neer, omdat hij als locoburgemeester feitelijk haar politieke baas is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant