Discusvrouw Marian Drop en televisieman Rick Brandsteder.
Discusvrouw Marian Drop en televisieman Rick Brandsteder.

Discus Pijnacker op televisie

Actueel 84 keer gelezen

Pijnacker - Voor zijn nieuwe televisieprogramma ‘Baasje Gezocht’ was presentator Rick Brandsteder vorige week donderdag, 21 maart, te gast bij Discus Pijnacker.

In de dierenspeciaalzaak op het Raadhuisplein werden opnames gemaakt rondom de herplaatsing van hond Lady. Voor de draaiende camera’s gaf Marian Drop informatie over voeding en verzorging van het huisdier. In ‘Baasje Gezocht’ staat elke aflevering één huisdier centraal voor wie, zoals de naam van de serie al doet vermoeden, een baasje wordt gezocht. “Als iemand om wat voor reden dan ook niet meer voor zijn of haar huisdier kan zorgen, betekent dat niet automatisch dat de hond of kat dan maar naar het asiel moet”, verklaart een woordvoerder van SBS 6.

En iemand die een huisdier wil aanschaffen, hoeft niet perse naar een fokker. “Met ons programma willen we laten zien dat er nog de gulden middenweg is, zoeken we op verantwoorde wijze een evenwicht tussen vraag en aanbod. De liefde voor de dieren staat hierbij natuurlijk voorop, het zijn immers levende wezens, geen bankstel of iets dergelijks.” In de meeste afleveringen wordt een hond herplaatst maar er zitten ook een paar katten tussen. “We tonen het complete verhaal van de herplaatsing. Van het oude baasje die door omstandigheden niet meer voor het huisdier kan zorgen, via een dierenkliniek en dierenspeciaalzaak naar het nieuwe baasje. Het programma biedt informatie en advies voor alle kijkers.”

In Discus Pijnacker draaide het om de jongedame Lady, een kruising tussen in elk geval een border collie en een spaniel. “Haar oude baasje had al een hulphond en kreeg na het overlijden van haar moeder, Lady er bij. Dat werd een beetje te veel van het goede. Het nieuwe baasje dat we voor haar hebben gevonden, heeft heel lang honden gehad en kreeg van de dokter advies om er weer eentje te nemen. Een perfecte combinatie dus.” De dierenspeciaalzaakketen Discus is mede-sponsor van het programma dat onder aanvoering van Rick Brandsteder wekelijks op zoek gaat naar een duurzame match tussen mens en dier. De eerste aflevering van ‘Baasje Gezocht’ is aanstaande zondag, 31 maart, vanaf 17.30 uur op SBS 6.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant