Afbeelding

Vragen VVD over geweldsspiraal

Actueel 42 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Raadslid Ilona Jense heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag een brandbrief gestuurd naar aanleiding van een reeks geweldsincidenten en vernielingen in Pijnacker-Nootdorp.

“Een paar voorbeelden die zich in zeer korte tijd hebben voorgedaan zijn: zware mishandeling van twee kinderen die vanaf een sportvereniging naar huis fietsten, bedreiging van een scheidsrechter bij Oliveo, de reeks aan vernielingen die samenhangen met het nachtelijk verkeer in het weekend en helaas is de lijst daarmee niet eens uitputtend”, zo schrijft de politica in haar brief. Haar partij maakt zich met name zorgen over het toenemend aantal geweldsincidenten binnen de gemeente.

De VVD wil van het college onder andere weten of er maatregelen worden getroffen om dergelijke misdragingen te voorkomen en hoe het staat met het onderzoek naar de daders van de vele vernielingen. “Afhankelijk van de beantwoording van het college zal de VVD zich beraden op mogelijke vervolgstappen”, aldus IlonaDe gemeente is al enige tijd bezig met een beleidsplan om overmatig en extreem alcoholgebruik, dat vaak gepaard gaat met agressie en ovelast, aan te pakken. Toch zijn er bijna wekelijks incidenten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant