WOZ-waarde nieuwe woningen nog niet bepaald?
WOZ-waarde nieuwe woningen nog niet bepaald?

OZB maakt tongen los

Actueel 11 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Op de laatste dag van februari is bij iedereen in Pijnacker-Nootdorp het jaarlijkse pakketje van de gemeentelijke heffingen thuisbezorgd, met onder meer de ‘aanslag’ van de OZB. Volgens velen een ware ‘aanslag’ op de portemonnee.

We ontvangen diverse mails van lezers die de heffingen gewoon te hoog vinden, terwijl de WOZ-waarde van de woningen al enige jaren een dalende lijn laat zien. Een eigenaar van een nieuwbouwwoning in Pijnacker-Zuid schrijft dat hij voor het derde jaar geen OZB-aanslag heeft gekregen, omdat de WOZ-waarde voor de woningen daar nog niet is vastgesteld. Hij vindt het kwalijk dat de gemeente de betrokken inwoners daarover niet informeert en wijst er op dat hij te zijner tijd voor een aantal jaren tegelijk moet betalen.

Een andere inwoner met een perceel dat deels privé en deels zakelijk wordt gebruikt, wijst er op dat bij de berekening van de heffing voor het hele perceel het hogere zakelijke tarief is gerekend. Hij vermoedt een ‘foutje in de programmatuur’.

We sturen deze mails door naar de gemeente en hopen ze snel mogelijk antwoord te krijgen. Wordt vervolgd!

Uit de krant