Afbeelding

Survivaltocht op Parklaan in Tolhek

Actueel 48 keer gelezen

Pijnacker - Dorpsgenoot Peter Oliehoek zit allerminst vastgevroren en schreef dan ook een felle winterse brief aan onze redactie. Uiteraard over de actuele sneeuwperikelen en dan met name in en om de wijk Tolhek in Pijnacker.

“Na ruim twee weken van sneeuw en ijs kunnen we wel stellen dat in veel straten de bewoners amper hun stoep sneeuwvrij hebben gemaakt. Met dank aan diegenen die wel de moeite hebben genomen om hun stoep voor anderen sneeuwvrij te maken. Ik beperk deze constatering tot het Tolhek, omdat met name de bewoners van de Parklaan, zeer in gebreke zijn gebleven. Deze laan, die veelvuldig wordt gebruikt om naar Albert Heijn en de Randstadrail te komen, is in de afgelopen twee weken voor velen een ware survivaltocht gebleken.”

“Zien deze bewoners het niet of hebben ze het zo druk met hun leven, dat ze nog niet de moeite nemen om een begaanbaar pad te maken voor de vele passanten. Moeders met kinderwagens, die ploeterend door de sneeuw baggeren en van armoede maar op de rijweg gaan lopen. Schaam jullie allen en dan vooral tegenover al die vrijwilligers die het jullie vergemakkelijkt hebben door de wegen begaanbaar te maken en de fietspaden te bestrooien. Misschien bedenken jullie je bij een volgende sneeuwval dat een schone begaanbare stoep voor ieder een eerste vereiste is.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant