Afbeelding

M-meldingen leiden naar hennep

Actueel 28 keer gelezen

Den Haag/Nootdorp - Twee meldingen gedaan via de Meldlijn van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) leidde de politie deze week naar een hennepknipperij en een hennepkwekerij in Den Haag. Agenten hielden in totaal vier verdachten aan.

De eerste melding betrof een woning aan de Stuyvesantstraat waar, aldus de anonieme melder, een hennepkwekerij was opgericht. Toen politieagenten een onderzoek instelden, kwam juist de 44-jarige bewoner aanrijden. Toen de politie de man aansprak en aangaven waarvoor zij kwamen, gaf de man toe dat in zijn woning een hennepkwekerij was opgericht. De agenten ontmantelden de kwekerij met 250 jonge stekken en namen daarnaast bijna 15 kilo aan gedroogde henneptoppen in beslag. Tegen de man maakte de politie proces-verbaal op, waarna hij weer in vrijheid werd gesteld.

De tweede melding was op een pand aan de Laan van Waalhaven. Toen politieagenten het pand betraden waren hier drie mannen aanwezig. Het betrof een 48-jarige Hagenaar, een 47-jarige marktkoopman uit Wassenaar en een 66-jarige man uit Nootdorp. In de pand was een hennepkwekerij- en knipperij. De agenten namen ruim drie kilo gedroogde hennep en 193 hennepplanten in beslag. De 47 en 48-jarige moeten zich 11 januari voor de politierechter verantwoorden. De 66-jarige kreeg een strafbeschikking opgelegd, de hoogte daarvan moet nog door het Openbaar Ministerie bepaald worden.

De politie vraagt nadrukkelijk om in geval van hennepactiviteiten maar zeker ook gelet op de tijd van het jaar illegale opslag van vuurwerk de politie te bellen. Dat kan via het reguliere nummer 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan de Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Uit de krant