Logo telstar-online.nl

Harry Over brengt Messiah naar Nootdorp

  •   keer gelezen   Actueel

De beroemde Messiah van Händel is vanavond, vrijdag 21 december, te zien en te horen in de Nootdorpse Dorpskerk. De Pijnacker koor- en orkestleider Harry Over voert de Messiah uit met het Concertkoor Zuid-Holland, diverse solisten en het Orchestre de Beaubourg.

Voor 15 euro hebben de liefhebbers een schitterend stuk muziek in een prachtig romantisch kerkje, zoals daar de laatste jaren ook te genieten was van het Weihnachtsoratorium van Bach, die nota bene in hetzelfde jaar is geboren als Händel.

Je vraagt je af: de Messiah in de kersttijd? Is dat niet meer een Paasstuk? Kan allebei, zegt Harry Over. De Messiah behandelt in drie delen het leven, het sterven, de verrijzenis van Jezus en dan ook nog de periode daarna. Het hele stuk duurt meer dan twee uur maar in deel 3 heeft Harry wat coupures aangebracht. Anders gezegd: stukje weggelaten.

Het festijn met strijkers, blazers en pauken begint om 20.00 uur en zal met een pauze erbij tot ongeveer 22.30 uur duren. Voor meer informatie en ook voor kaartvoorverkoop kun je terecht op de site:

Meer berichten