Logo telstar-online.nl
Wethouder Peter van Haagen opende in april de nieuwe locatie.
Wethouder Peter van Haagen opende in april de nieuwe locatie.

Marktlieden Nootdorp in actie

  •   keer gelezen   Actueel

AUDIO Nootdorp - Marktkooplieden op de Markt in Nootdorp hebben een handtekeningenactie op poten gezet om een plekje af te dwingen op het oude stekkie voor de Lidl, in het hart van het winkelcentrum.

Er komt namelijk geen hond meer naar de nieuwe locatie en men overweegt te stoppen als er geen oplossing komt. De nieuwe locatie werd in april groots geopend door wethouder Peter van Haagen. Onder toeziend oog van veel media sprak hij over een uitstekende locatie en wenste hij iedereen veel succes. De verhuizing is echter helemaal mislukt, zo zeggen de kraamhouders. Iets wat zij zelf overigens al voorzien hadden.

Huismeester Pijter van winkelcentrum Parade onderstreept het debacle na het verkassen van het drukke winkelplein voor de Lidl en de Jumbo naar het rustiger deel, helemaal aan de andere kant, op De Markt. Hij ging in opdracht van de marktkooplieden deze week langs alle ondernemers in de Parade om handtekeningen op te halen en zo een terugkeer af te dwingen. Een grote meerderheid is voor de terugkeer van de Markt, zegt hij. De gemeente neemt binnenkort een beslissing. Wij belden even met Pijter.

Update vrijdag 21 december 11.08 uur
Wethouder Peter van Haagen laat op twitter onder andere weten: "De ondernemers moeten zorgen dat een Markt een succes wordt. Zo niet dan is er blijkbaar geen behoefte."

Meer berichten