Logo telstar-online.nl
De deelnemers uit Pijnacker-Nootdorp zijn druk aan de slag met het maken van een persbericht. Foto W5 Trainingen
De deelnemers uit Pijnacker-Nootdorp zijn druk aan de slag met het maken van een persbericht. Foto W5 Trainingen

‘Schade aan huizen rond De Parade’

  •   keer gelezen   Actueel

Nootdorp - De bouw van De Parade heeft mogelijk schade veroorzaakt aan nabijgelegen woningen. Hoewel het winkelcentrum in Nootdorp alweer enkele jaren geleden is geopend, zijn in de muren van diverse huizen scheuren aan het ontstaan.

Het lijkt schokkend nieuws te zijn, maar wie het leest hoeft zich geen zorgen te maken: er is helemaal niets aan de hand, dit onderwerp is slechts verzonnen om als lesstof te dienen voor een bijzondere training van vertegenwoordigers van achttien vrijwilligersorganisaties uit Pijnacker-Nootdorp. Zij worden in twee avonden vertrouwd gemaakt met tal van zaken die met media en communicatie te maken hebben. Dinsdag was de eerste bijeenkomst in kerkelijk centrum Nové aan de Dorpsstraat in Nootdorp, volgende week staat de volgende op het programma.

De cursus ‘Media en Communicatie in de praktijk’ is bedoeld om te leren hoe ze aan de weg kunnen timmeren om bekender te worden, zodat op die manier bijvoorbeeld meer bezoekers op hun activiteiten af komen. Heel belangrijk hierbij is dat de kranten en andere media aandacht besteden aan deze organisaties. Maar hoe krijg je zoiets voor elkaar? Dat en nog veel meer komt aan de orde bij de workshops van bureau W5 Trainingen van Danny Verbaan en Hans Ouwerkerk, twee ondernemers uit Den Haag, respectievelijk Zoetermeer die beiden al een kwart eeuw meelopen in de wereld van de media en communicatie. Zij hebben hun ervaringen uit de praktijk – inclusief veel tips – verwerkt in trainingen voor bedrijven, instellingen en organisaties.

Fonds 1818 nam W5 in de arm en stelde een groot aantal vrijwilligersorganisaties uit de Haagse regio in de gelegenheid om de cursus gratis te volgen. Tot de deelnemers uit Pijnacker-Nootdorp behoren vertegenwoordigers van Scouting Pijnacker, de Bartholomeuskerk, stichting Kwasa, bewonersvereniging Klapwijk, speelotheek Harlekino, de Nootdorpse Tennisclub en oratoriumkoor Cantando. Zij leren onder meer hoe een goed persbericht moet worden geschreven dat naar de media kan worden gestuurd. Dat gebeurt aan de hand van twee verzonnen opdrachten, waarvan die over de schade rond de Parade er één is.

Ze moeten ook iets schrijven over een denkbeeldige kunstenares die exposeert in het Van der Valk hotel in Nootdorp en over een fantasie-slager die afscheid neemt van een buurtorganisatie. Hij is lange tijd voorzitter geweest en wordt bij de cursus in Pijnacker-Nootdorp Kees Buddenberg genoemd.

Meer berichten