Afbeelding

Jan ontwijkt zondagsrijdster

Actueel 61 keer gelezen

Pijnacker - Bij Jan Leeuwenstein zit de schrik er goed in. In een e-mail met als titel: "Op zondag niet uit mijn auto gezaagd", doet hij zijn verhaal. Enfin, komt-ie.

"Op zondag 28 oktober om 13.30 uur reed ik met drie passagiers vanuit Pijnacker in de richting Nootdorp. Op de rotonde bij de molen had ik net de afslag naar Nootdorp genomen en reed de Oudeweg op. Toen ik met grote snelheid op de linker baan, mijn weghelft, een rode terreinauto zag naderen.

Waarschijnlijk had de bestuurder te lang, met oplopende agressie, achter haar voorligger gereden. Op de Braslaan, in de bocht naar Pijnacker, wringt deze bestuurder zich naast de voorligger op de baan voor tegemoetkomend verkeer, zonder te kijken of die weg vrij is. Door krachtig remmen kon ik een frontale aanrijding voorkomen. In de vlak voor mij naar rechts sturende rode auto zag ik het uitdrukkingsloze gezicht van een vrouw, sigaretje slap hangend in de mond. Dat zij misschien niet heeft begrepen dat een frontale botsing met waarschijnlijk enige doden en zwaargewonden door haar rijgedrag zou zijn veroorzaakt, vind ik jammer.

Ik hoop dat er meer verstand en emotie in het hoofd van deze dame aanwezig is dan dat ik door haar voorruit zag. Want wanneer zij deze les niet heeft begrepen blijft zij jammer genoeg een groot gevaar op de wegen van Pijnacker-Nootdorp."

Jan Leeuwenstein

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant