Afbeelding

EA wil duidelijkheid over Avalex

Actueel 5 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Politica Hanneke van de Gevel laat aan het eind van dit jaar nog even flink van zich horen. De fractievoorzitster van Eerlijk Alternatief (EA) wil opheldering van wethouder Nico Oudhof over de begroting van Avalex en inzicht in het financiële plaatje van het Ryck-project, zo valt te lezen op eerlijkalternatief.nl.

Naar de financiële situatie bij Avalex loopt momenteel een onafhankelijk onderzoek. Er is een gat in de begroting van 2010 geconstateerd. Wat er precies aan de hand is, is nog niet duidelijk. Van de Gevel wil de onderste steen boven hebben en heeft de nodige vragen afgevuurd.

Avalex is in onze gemeente verantwoordelijk voor de afvalverwerking en is mede-initiatiefnemer van Afval Loont, beter bekend als Ryck. Van de Gevel wil onder andere weten wat de mogelijke impact is voor sportclubs door het inzamelproject. Daarnaast wil ze weten wat de gemeente financieel heeft bijgedragen aan Ryck. Het vragenvuur komt aan de orde tijdens de gemeenteraad in het nieuwe jaar.

Uit de krant