Afbeelding

Voorzitter Iceworld nog niet gehoord

Actueel 8 keer gelezen

Nootdorp - De politie heeft nog niet gesproken met de voorzitter Iwan G. van Nootdorp Iceworld, dat meldt politiewoordvoerder Wim Hoonhout desgevraagd aan de redactie van Telstar Online. Het onderzoek naar het ijsbaandrama van Nootdorp is daarentegen nog in volle gang.

Tegen G. is door onder andere de gemeente Pijnacker-Nootdorp en enkele ondernemers uit winkelcentrum de Parade aangifte gedaan van oplichting. G. was verantwoordelijk voor het beheer van het kasgeld dat was opgehaald om een ijsbaan te realiseren op de Markt in Nootdorp. Naar verluidt gaat het in totaal om een bedrag van ruim 40.000 euro.

Een week voor de opening van de baan werd de boel afgelast en was G. plotseling onbereikbaar. In het Algemeen Dagblad vertelde hij later dat hij failliet was verklaard en naar eigen zeggen rechtmatig had gehandeld: het geld is volgens G. opgegaan aan alle voorbereidingen.

Hoonhout: “Mocht uit onderzoek blijken dat er sprake is van opzet, dan praten we over oplichting of verduistering. Het strafrechtelijk onderzoek loopt nog, juist om vast te stellen of er sprake is van opzet of dat er sprake is van slecht ondernemerschap. ” De politie hoopt dat opgevraagde bankgegevens meer helderheid kunnen brengen, deze zijn op dit moment nog niet binnen. Als de politie geen strafbare feiten tegenkomt in het onderzoek, dan rest de gedupeerden niets anders dan een civielrechtelijke procedure tegen G.

Uit de krant