Afbeelding

Van de Gevel verbaasd over interview

Actueel 7 keer gelezen

Pijnacker - Raadslid Hanneke van de Gevel van de partij Eerlijk Alternatief (EA) zegt verbaasd te zijn over het interview dat vandaag is gepubliceerd in Telstar/Eendracht.

In het artikel legt wethouder Peter van Haagen uit wat de actuele situatie is rondom nieuwbouwwijk AckersWoude. Hij vertelt onder andere welke afspraken er zijn gemaakt met projectontwikkelaars.

Volgens Van de Gevel mag de wethouder helemaal niets zeggen over deze onderhandelingen omdat er op dit moment nog geheimhouding op rust. “Peter neemt de raad op deze manier niet serieus. Het opheffen van geheimhouding is een raadsbesluit. Wij zijn voor openheid, maar niet op deze manier.”

Gevoelig
Berichtgeving over AckersWoude ligt gevoelig. Afgelopen oktober ontstond er een rel toen raadslid Geurt Visser werd beticht van het lekken van informatie tegenover een journalist van het NRC. Hij werd op het kantoor bij de burgemeester ontboden en kreeg een waarschuwing. Zelf heeft hij altijd tegengesproken gevoelige informatie te hebben gelekt. Visser: "Wat de wethouder nu doet is dus niet de meest chique weg, maar we zijn in ieder geval blij dat er stukken openbaar worden gemaakt. Alhoewel formeel de raad hier natuurlijk over gaat. Wij begrijpen dan ook de vragen van EA en LPN.”

Op de muziek vooruit
Hanneke van de Gevel heeft inmiddels naar eigen zeggen de griffier van de gemeente Pijnacker-Nootdorp gesproken en zegt dat ze telefonisch in het gelijk is gesteld. "Er is niet volgens de regels gehandeld. De griffie zei dat in januari AckersWoude op de agenda staat voor het opheffen van de geheimhouding. De wethouder loopt dus op de muziek vooruit. Wij gaan daarom samen met Leefbaar Pijnacker-Nootdorp vragen stellen over dit voorval. Ik wil ook weten of er bedragen zijn genoemd aan de pers.”

Reactie wethouder
Wethouder Van Haagen laat in een reactie op de aantijgingen weten: "Ik heb op geen enkele manier de raad willen passeren. Er is vorige week juist een brief gestuurd naar alle raadsleden met daarin het bericht dat er een interview zou worden gegeven over AckersWoude.” Hij is van mening de geheimhouding niet te hebben geschonden: “Ik heb in het interview slechts de hoofdlijnen van het proces geschetst. Tijdens de onderhandelingen was dit natuurlijk niet mogelijk. Nu hebben we juist een positief verhaal.” Over de vragen die gesteld gaan worden door Leefbaar Pijnacker-Nootdorp en Eerlijk alternatief zegt de wethouder: “Die heb ik nog niet gezien. Maar ik ben bereid ze te beantwoorden in de raad."

Uit de krant