Afbeelding

Klapwijker: beeld meting is niet juist

Actueel 15 keer gelezen

Pijnacker - Op het Vrouwenrecht in Klapwijk zijn de afgelopen periode snelheidsmetingen verricht. Een elektronisch bord laat zien hoe hard er gereden wordt door de wijk. Na het berekenen van de radarmetingen blijkt het allemaal mee te vallen en blijft vrijwel alles binnen de marge van vijftig kilometer.

Wijkbewoner Ad stuurde een brief naar Telstar Online omdat hij het niet eens is met de conclusies. “Ik heb aangegeven om bijvoorbeeld ook ’s avonds een radarcontrole te doen, maar moet nog teruggebeld worden door de politie. Er wordt zonder twijfel veel te hard gereden.”

Hij vindt dat er geen eerlijk beeld is gegeven van de situatie omdat sowieso de zogenoemde meetpaal verkeerd is geplaats en er op verkeerde momenten is gemeten: “Tussen twee drempels in”, zo schrijft Ad.

“Dan blijft de vraag, waarom is het bord precies daar opgehangen? Is het om de bewoners het gevoel te geven dat er niet hard wordt gereden, zodat de gemeente niets aan de inrichting van de weg hoeft te veranderen? Ik zou zeggen ga de uitdaging aan gemeente en hang het bord op de Marga Klompélaan. Dat is één rechte weg zonder drempels. Dan krijg je een echte vergelijking.” De uitslag van de metingen is te zien op de site van www.bvklapwijk.nl.

Update: Reactie uit Koningshof!

Uit de krant