Afbeelding

Unanieme steun voor Ondernemersfonds

vr 23 dec 2011, 09:28 Actueel

Het Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp komt er. De gemeenteraad stemde gisteravond unaniem in met het voorstel voor het verhogen van de OZB voor het Ondernemersfonds. Op voorstel van GroenLinks zal de gemeenteraad wel ‘meekijken’ met de regeling die de ondernemers gaan opstellen voor het Ondernemersfonds.

De gezamenlijke ondernemersverenigingen richten de Stichting Ondernemersfonds Pijnacker-Nootdorp op. De gemeente verhoogt de OZB op niet-woningen bewust, met de bedoeling dat ‘de opbrengst van de verhoging’ in een pot wordt gestort waarmee de diverse groepen ondernemers gezamenlijke investeringen en uitgaven gaan doen voor promotie, cameratoezicht, parkmanagement, enzovoort.

In totaal gaat het om drie tot vier ton per jaar. De groepen ondernemers gaan per bedrijventerrein, winkelcentrum enzovoort zelf bepalen wat er met ‘hun geld’ gaat gebeuren. Er werden wat vraagtekens gezet bij ‘het draagvlak’ onder de ondernemers, maar iedereen is er van overtuigd dat het Ondernemersfonds de samenwerking tussen ondernemers stimuleert. Na de nodige Babylonische spraakver- en -ontwarring van wat GroenLinks bedoelde met ‘meekijken’, ging de hele raad akkoord.

Uit de krant