Logo telstar-online.nl

Geen vreugdevuur in Ypenburg

  •   keer gelezen   Actueel

Ypenburg - Er is dit jaar met de jaarwisseling geen groot vreugdevuur in Ypenburg. De locatie aan de Laan van Haamstede is niet meer beschikbaar en op andere locaties was er geen organisatie te vinden die het vuur wilde begeleiden.

Burgemeester Jozias van Aartsen van De Haag laat weten dat de politie extra alert zal zijn om incidenten zoals die zich vorig jaar hebben voorgedaan te voorkomen. Die incidenten stonden overigens los van het vreugdevuur. Van Aartsen neemt in heel Den Haag uitgebreide voorzorgsmaatregelen om de jaarwisseling zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo zijn 85 zogenoemde ‘hotshots’ gescreend door het Veiligheidshuis. Dat zijn potentiële onruststokers die bekend staan bij de politie, omdat ze al eerder betrokken waren bij incidenten. De jongeren en hun ouders hebben een brief gekregen van de politie, waarin ze worden gewaarschuwd voor de consequenties van overlastgevend gedrag tijdens de jaarwisseling.

Huisarrest
Op basis van de Overlastwet kan de burgemeester bepalen dat mensen zich niet op bepaalde locaties mogen bevinden tijdens de jaarwisseling. In Den Haag komen daarvoor op dit moment 26 personen in aanmerking. Onder die 26 bevinden zich drie jongeren die vorige week betrokken waren bij de mishandeling van een vijftienjarige jongen uit Rijswijk. Bij dat incident waren in totaal negen jongeren uit Ypenburg betrokken. Verder zijn er in Den Haag dertien personen die van de rechter huisarrest hebben gekregen tijdens de jaarwisseling omdat ze zich bij de vorige jaarwisseling hebben misdragen. De burgemeester hoopt uiteraard op een vreugdevolle jaarwisseling zonder al te veel incidenten.

Pijnacker-Nootdorp
Burgemeester Rik Buddenberg van Pijnacker-Nootdorp heeft daarentegen officieel groen licht gegeven voor twee oudejaarsvuren in de gemeente. Aan de Pottenbakkerstraat in Delfgauw en Laan van Floris V mag met oud en nieuw de fik erin. Welke maatregelen er dit jaar worden gehanteerd in buurtschap Oude Leede is nog niet bekend. Er is geen vergunning afgegeven voor een oudejaarsvuur omdat gemaakte afspraken de afgelopen jaren niet werden nagekomen. Of het bewuste trapveld dit jaar wordt afgesloten is nog niet duidelijk.

Meer berichten