Afbeelding

Fietspad van Delft naar Zoetermeer klaar

Actueel 26 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Sinds kort is het mogelijk om snel van Delft naar Zoetermeer te fietsen via een prachtige route. Het laatste deel van dit fietspad ligt tussen natuurgebied De Balij in Zoetermeer en het Bieslandse Bos in Nootdorp en is nu klaar.

Daarbij horen ook twee nieuwe fietstunnels: één onder de Noordweg en een tunnel onder de RandstadRail in Nootdorp. Lang zijn het fietspad en de tunnels een ontbrekende schakel geweest in een snelle en ook mooie route tussen Delft en Zoetermeer. Met de realisatie van deze laatste schakel is een grote wens van de provincie Zuid-Holland, Stadsgewest Haaglanden en de betrokken gemeenten in vervulling gegaan.

“Bij een aantrekkelijke leefomgeving horen immers ook mooie, goede en veilige fietsverbindingen”, aldus een woordvoerster. Het nieuwe fietspad is onderdeel van de Buytenhoutroute. Buytenhout is een keten van aan elkaar grenzende groengebieden in Hof van Delfland: Buytenpark, Nieuwe Driemanspolder (nog aan te leggen), Westerpark, De Balij, Bieslandse Bos, Dobbeplas en Delftse Hout.

De route is uitgezet via de fietsknooppuntensysteem. Meer informatie over deze route en een routekaart met knooppunten is vanaf 2 november te vinden op de website van Hof van Delfland: www.hofvandelfland.nl.

Samenwerking

Het Stadsgewest Haaglanden en de provincie Zuid-Holland stelden de middelen voor het fietspad en de tunnels beschikbaar. Er is nauw samengewerkt met de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het fietspad ligt op het grondgebied van deze gemeente. Het project is uitgevoerd door de Dienst Landelijk Gebied. Het fietspad wordt op woensdag 2 november officieel geopend.

Uit de krant