Nog geen onderkomen voor 'De Hofnar'

wo 30 mrt 2011, 16:01 Actueel

Pijnacker - Wethouder Nico Oudhof meldde eind februari in de gemeenteraad dat jongerensoos ?De Hofnar? zeer waarschijnlijk verkast naar de Willem Alexanderschool in Pijnacker Noord.

?De Hofnar? huurde een ruimte in het pand van jongerencentrum De Trucker. Door een felle brand is de bovenetage van het gebouw voor zeker een half jaar gesloten. De wethouder zocht een nieuw tijdelijk onderkomen en leek dit gevonden te hebben bij de Willem Alexanderschool. Oudhof sprak eind februari zelfs al over een gentlemen?s agreement met de directie van de school, maar naar verluidt stak een groep verontruste ouders hier een stokje voor.

De Willem Alexanderschool laat weten dat er nog steeds gesprekken worden gevoerd. De gemeente bevestigt dit desgevraagd. Een exacte datum waarop ?De Hofnar? een alternatieve locatie kan betrekken is niet te geven, meldt de gemeente tevens. ?Dit is onder meer afhankelijk van nog nader te maken afspraken met het schoolbestuur, de medezeggenschapsraad en eventueel nodige bouwkundige aanpassingen?, zegt een woordvoerder.

Het jongerenwerk is ondertussen ambulant actief. Ook kan de jeugd natuurlijk wel terecht in de jongerencentra Choizz in Nootdorp of The Lighthouzz in Delfgauw.

Hanneke van de Gevel van de partij Eerlijk Alternatief heeft deze week vragen gestuurd naar het College over de situatie van ?De Hofnar?. Ook wil de politica duidelijkheid over de oorzaak van de brand. Opzet is uitgesloten door de politie, maar een duidelijke oorzaak is niet bekend gemaakt.

De Hofnar mogelijk naar Alexanderschool

Uit de krant