Afbeelding

Vrachtwagen misbruikt keerlus

Actueel 23 keer gelezen

Een Nootdorper van wie je zou denken dat hij een hekel aan Belgen moet hebben, stuurde vrijdagmorgen rond half acht een Waalse vrachtwagenchauffeur ? die bij Arctic aan de Kruisweg moest zijn ? met zijn lange oplegger het doodlopende stuk Veenweg op, vanaf de Bartholomeuskerk/Delflandstraat richting de A12.

Aan het eind van deze weg is een krappe keerlus voor personenwagens. Het gebeurt volgens omwonenden regelmatig dat vrachtwagenchauffeurs proberen toch via deze keerlus rechts- of linksomkeert te maken. Zo ook deze Belgische chauffeur. Hij probeerde het eerst rechtsom, maar dat kan helemaal niet. Vervolgens trachtte hij linksom een draai te maken. Dat ging ook volkomen fout. Het middenterreintje van de keerlus leek het slachtoffer te zijn geworden van een lokaal aardbevinkje. Zie de foto?s.

Het ging definitief fout toen een van de banden met zo veel geweld klapte dat er zelfs een stoeptegel in de vaart langs de Veenweg terechtkwam. De wagen stond toen muurvast en er kwam een kraan van Vreugdenhil aan te pas om de wagen naar achteren te trekken. Omdat de cabine overdwars stond ten opzichte van de oplegger en er geen ruimte was om te manoeuvreren, moest de gemeente eerst wat ?Haagse Amsterdammertjes? verwijderen en een verkeersbord. Grappig was dat de gemeente Den Haag en de gemeente Pijnacker-Nootdorp tegelijkertijd arriveerden: het is grondgebied Den Haag maar Pijnacker-Nootdorp had zwaarder materieel om de paaltjes uit de grond te trekken.

Toen alle paaltjes er uit waren, kon de vrachtwagen met 25 ton bronwater zodanig worden vrijgetrokken, dat hij in overleg met de politie alsnog rechtsaf kon gaan, over het fietspad, naar een stuk waar auto?s weer gewoon overheen kunnen. Eerst moest echter de geklapte band worden vervangen. Intussen was het bijna elf uur en konden de stratenmakers van Hazebroek & Tamerus meteen aan de gang met het herstellen van de straatschade.

Intussen is alles weer hersteld en wachten de Veenweg-bewoners op de volgende vrachtwagen die de doodlopende weg in gaat. De mensen pleiten voor meer bebording, zodat zeker vrachtwagenchauffeurs er van worden doordrongen, dat ze echt een heilloze weg aan het berijden zijn, zodra ze toch ?het end? in gaan.

In de achteruit 500 meter terug vanaf de A12 tot de Laan van Nootdorp (langs de kerk) is de enige optie, maar de heren chauffeurs kiezen er te vaak voor om dan maar het keerlusje kapot te rijden. Meestal ligt de dader op het kerkhof maar nu zal de niet geringe schade worden verhaald op het betreffende transportbedrijf. De chauffeur kreeg van de urenlang aanwezige politiemensen tenslotte nog een kopje koffie. Dit ?bakkie troost? kon hij goed gebruiken. C?est pour moi une journ?e tres mauvais (het is voor mij een heel slechte dag), aldus le chauffeur met een trieste oogopslag. De politieman legde hem tenslotte keurig uit hoe hij Koelhuis Arctic aan de Kruisweg wel kon bereiken. Had die ?wegwijzer? om half acht ?s morgens dat maar gedaan! (SO)

> Beelden!

Uit de krant