Theo Turfboer is blij met de 75 studenten.
Theo Turfboer is blij met de 75 studenten.

Studenten helpen met stemmen tellen

Actueel 43 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp zet volgende week woensdag 2 maart 75 studenten in om te helpen bij het tellen van de stemmen. Dat is een hele klus omdat er vanaf 2007 in heel Nederland niet meer machinaal gestemd mag worden: stemmachines zouden enerzijds te ondoorzichtig zijn maar anderzijds ook weer te makkelijk ?inbreekbaar?.

Dus keerden het rode potlood en de grote papieren vellen met lijsten terug. Het tellen van de stemmen is een heidense klus. Studenten gaan de stembureauleden helpen bij het tellen. Er worden 75 studenten ingezet, drie per bureau. Er zijn namelijk 25 stembureaus in Pijnacker-Nootdorp. In totaal telt Pijnacker-Nootdorp ruim 34.000 stemgerechtigden. Naar verwachting komt de helft stemmen, zodat er zo?n 17.000 stemmen geteld moeten worden na het sluiten van de stembureaus om 21.00 uur.

Vorige week en gisteren zijn de door een studentenuitzendbureau gescreende studenten ge?nstrueerd door Theo Turfboer, de verkiezingenorganisator van Pijnacker-Nootdorp. Ze hebben er zin an, zeiden ze na afloop! (SO)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant