Het bedrijf aan de Westlaan.
Het bedrijf aan de Westlaan.

Bedrijf stopt leveringen Libi

Actueel 13 keer gelezen

Pijnacker - Op verzoek van klanten uit Libi? heeft het mkb-bedrijf Libitco uit Pijnacker maandag voorlopig alle leveranties stop gezet, zo meldt het url=http://www.fd.nl/artikel/21486135/mkb-bedrijf-libitco-stopt-leveringen-libiebFinancieel Dagblad

. Directeur Guus van Bilsen: "Onze klanten in Libi? hebben nu liever even geen leveranties."

Anderhalve week geleden verbleef de Pijnackernaar nog in Libi?. Van de naderende onrust was volgens hem toen nog niets te merken. Nu heerst net als in andere Noord-Afrikaanse landen grote onrust in Libi?. Onder de bevolking vinden opstanden plaats om democratie te verkrijgen. Toch is hij niet verbaasd over de huidige onderdrukking van de regering: ?De voorbeelden van Egypte en Tunesi? doen de machthebbers beseffen dat zachte maatregelen niet helpen om in het zadel te blijven.?

De leveranties slaat het bedrijf tijdelijk op in Nederlandse, Duitse of Belgische havens. ?De politieke situatie is te onzeker. Bovendien weten onze klanten niet wat er gebeurt met hun producten als die bij de douane komen. En er bestaat angst voor plunderingen van opslagfaciliteiten?, gaat Van Bilsen verder.

Het mkb-bedrijf, gevestigd aan de Westlaan, is gespecialiseerd in de export van industri?le producten. Het overgrote deel van de omzet van het bedrijf komt uit Libi?. Aan directe leveringen bedraagt de Libische zo?n vijf miljoen euro.

Uit de krant