Afbeelding

?De Hofnar? nog maanden dicht

Actueel 103 keer gelezen

Pijnacker - De bovenzaal van jongerencentrum ?De Trucker? heeft bij de brand vorige week dusdanig veel schade opgelopen, dat het nog maanden gaat duren voor huurder ?De Hofnar? weer gebruikt kan maken van de eerste etage.

Gisteren is de benedenverdieping ?vrijgegeven? door de brandweer. Volgens vrijwilligers van De Trucker zijn geluids- en lichtapparatuur mogelijk aangetast, waardoor deze niet goed meer functioneren. Om dit nader uit te zoeken wordt, na toestemming van de verzekering, een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld. Men hoopt binnen enkele weken duidelijkheid te hebben en de deuren weer te openen.

De Hofnar

Uit onderzoek is gebleken dat de bovenzaal bouwkundig niet is aangetast, maar dat de inventaris wel grote schade heeft opgelopen. Naar verwachting onderzoeken experts van de verzekeringsmaatschappijen deze week de inboedelschade. Tot de inventarisatie is het gebouw niet voor bezoekers toegankelijk. ?Het gaat zeker maanden duren voordat de activiteiten hervat kunnen worden. De gezamenlijke gebruikers van de bovenverdieping steken de koppen bij elkaar om te kijken welke kansen er liggen bij de herinrichting van de bovenzaal?, meldt een woordvoerder van de gemeente.

Toekomst

In overleg wordt er nog gekeken of, waar en voor hoe lang er eventueel een tijdelijk onderkomen voor ?De Hofnar? kan worden gerealiseerd.

Vrijwilligers zetten schouders eronder

Politie sluit brandstichting Trucker uit

Jongerencentrum Trucker voorlopig dicht

Politie onderzoekt oorzaak brand Trucker

Zeer veel schade na brand in De Trucker

Nico Oudhof: ?Een ramp voor jongeren?

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant