Afbeelding

Amber Alert: David Bale vermist

Actueel 11 keer gelezen

UPDATE Graag even jullie aandacht voor een zaak buiten de dorpsgrenzen. De politie Rotterdam-Rijnmond is op zoek naar de 9-jarige David Bale uit Spijkenisse. Het autistische jongetje wordt sinds vanmiddag vermist. Nederlanders wordt via een Amber Alert gevraagd uit te kijken naar David.

De jongen was vanaf zijn school aan de Vlasdreef in Spijkenisse op weg gegaan naar zijn huis aan de Riekvoorde. De jongen heeft een donkere huidskleur, kort zwart kroeshaar en was gekleed in een grijze jas met witte streep op de mouw, witte gympen met groene veters, vermoedelijk een blauwe spijkerbroek en hij had een blauwe rugzak bij zich.

Update: De vermiste jongen is donderdagavond weer gevonden, meldt de politie.

Het jongetje zat in de trein naar Deurne. Toen hij herkend en aangesproken werd, was zijn voornaamste commentaar dat hij honger had. David wordt zo snel mogelijk herenigd met zijn ouders.

De politie was sinds ??n uur vanmiddag met man en macht op zoek naar David. De licht autistische jongen kwam tussen de middag vanuit school niet thuis voor de maaltijd en verscheen 's middags niet op school.

De politie begon direct een groot onderzoek, waarbij de helikopter, de RET en Cameratoezicht werden ingezet.

De politie onderzoekt de zaak nog verder. Of David is gevonden dankzij het Amber-alert of tips van oplettende medereizigers is nog niet bekend.

Uit de krant