Avanti wordt voorgesteld aan het publiek.

Avanti verliest van nummer laatst

Actueel 71 keer gelezen

Den Haag ? De nederlaag van vorige week tegen Groen Geel dreunde nog na bij de formatie van Edwin Visser. Een zwakke eerste helft tegen Futura kostte Avanti uiteindelijk de overwinning. Na een 13-9 achterstand bij rust kwam Avanti in de slotfase net tekort. Eindstand 22-21.

Na een zwakke eerste helft met een 13-9 achterstand, herstelde Avanti zich prima in de tweede helft. De ploeg uit Pijnacker kwam heel goed terug van de 14-10 en pakte zelfs een 14-15 voorsprong. Maar teveel overtredingen van Avanti met een strafworp of vrije bal als gevolg leidde het verlies in. Na de 18-18 pakte Futura een twee punten voorsprong naar 20-18. Avanti pareerde deze nog via 21-21, maar de matchwinnaar werd Jelle van Osnabrugge van Futura. Op 1.45min scoorde hij de 22-21 en Avanti was niet bij machte om gelijk te maken.

De uitslagen in de Overgangsklasse D zijn dusdanig dat alle ploegen heel dicht naar elkaar toe kruipen en er nog een knotsgek slot van deze competitie voor de deur staat met nog vijf wedstrijden te spelen.

Doelpunten: Ronald Struijk (9), Colin van der Zanden (5), D? Post (3), David Post (2), Maaike Hazenkamp en Iris Westhoven.

Avanti zit nu ook op Twitter, via @Avantikorfbal.