Basisschool leerlingen bekijken hun eigen werk kritisch.
Basisschool leerlingen bekijken hun eigen werk kritisch.

Kunst op bouwplaats Ackershof

Actueel 22 keer gelezen

Pijnacker - Vandaag onthulde kinderen van drie basisscholen in Pijnacker hun schilderkunsten voor het project Ackershof. Daarmee heeft het grootschalige woon- en winkelcomplex dat in het derde kwartaal van 2012 opgeleverd zal worden kleur gekregen.

In het bijzijn van wethouder Peter van Haagen en de directie van bouwbedrijf ABB is het kunstwerk onthuld. Het centrum van Pijnacker en specifiek het project Ackershof is er een stuk vrolijker op geworden. Grote panelen langs de bouwplaats zijn voorzien van kleurrijke verftekeningen. Het idee ontstond al eerder bij ABB en werd voor de tweede maal uitgevoerd. Dit keer gingen de kinderen van de basisscholen De Tweemaster, Josephschool en Beatrixschool aan de slag met verf en kwasten. De 7,5 meter lange, kleurrijke schutting is geplaatst om het bouwterrein aan het zicht te onttrekken.

Betrokkenheid

Het versieren van de bouwplaats is een van de activiteiten waarmee betrokkenheid bij het project wordt gecreëerd. ABB vindt het belangrijk dat omwoners weten wat er op en rondom de bouwplaats gaande is: “De nauwe samenwerking met de scholen is van belang als het gaat om de veiligheid van de kinderen. Door de kinderen positief en actief te betrekken willen we duidelijk maken waar mogelijke overlast vandaan komt en tevens wat de gevaren kunnen zijn”, aldus Erik den Breejen, directielid ABB. "Daarnaast vinden we het belangrijk dat de buurt op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen zodat men weet wat hen de komende periode te wachten staat."

Uit de krant